Нужни продукти
За Блата:
11 белтъка
240 гр. пудра захар
120 гр. брашно
За Крема:
200 гр. масло
120 гр. пудра захар
11 жълтъка
2 с.л ром
2 с.л какао
подготовка
40
минути
готвене
20
минути
общо
60
минути
Стъпки
Блат:
Белтъците се разбиват на сняг със захарта.
Прибавя се брашното.
Разбърква се добре.
Изсипва се в тортена форма, застлана с хартия.
Пече се в умерена фурна, до порозовяване.
Крем:
Маслото се разбива със захарта до побеляване.
Прибавят се жълтъците, ромът и какаото.
Тортата се разрязва хоризонтално на 2 равни части, които се слепват с крема.
Отгоре и в страни се намазва със същия крем и се украсява по желание!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти