Бяло сладко - alantion
Поднася се с чаша студена вода.
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    400 гр. глюкоза                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    1 ч.ч. Захар                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    4-5 зърна мастикс, (сакъз), дъвка на зърна от аптеката                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    3 броя белтъци                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                45
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                20
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                65
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Глюкозата, захарта и сакъза се смесват в съд, поставят на огъня да заврат и да се получи сироп. Отнемат се от огъня.
Отделно белтъците се разбиват на пяна с миксер и към тях се прибавя от горещия сироп по-малко, като се бърка непрекъснато, за да не се пресекат белтъците.
Консумира се студено.
Да ви е сладко!
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти