Финландски коледни сладки
Нужни продукти
500 гр. бутер тесто
конфитюр по избор
1 бр. жълтък
пудра захар
1 ванилия
подготовка
10
минути
готвене
20
минути
общо
30
минути
Стъпки
Тестото се нарязва на квадрати със страна 8 см.
Правят се разрези от всеки връх на квадрата към центъра.
Поставя се малко конфитюр в центъра.
Върховете се прегъват през един към центъра, така че да се образува звезда.
Застъпват се и леко се притискат.
Сладките се нареждат в покрита хартия за печене, тавичка и се намазват с разбития жълтък.
Изпичат се в предварително загрята до 220 градуса, фурна за около 15 -20 минути, докато станат светло златисти.
Поръсват се с пудра захар, смесена с ванилията.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти