Нужни продукти
100 гр. кaймa-cмec
1 лук
2-3 скилидки чесън
1 домат
1 люта чушка
2 тънки филийки пушено топено сирене
1 бекон
1 яйце
чубрица
кимион
кетчуп
подготовка
10
минути
готвене
25
минути
общо
35
минути
Стъпки
Kaймaта - cмec се запържва със ситно нарязания лук и няколко скилидки чесън. Подправя се с чубрица, кимион и кетчуп. На дъното на гювечето се слага малко от каймата, отгоре - парче домат и чушка и отново от каймата. След това се слагат тънки филийки пушено топено сирене и бекон. Отгоре се счупва яйце.
Пече се на 200 градуса около 25 мин.
Mнения на кулинари
добави коментар
02.10.2011 г. 15:44
гювеча стана доста добър,само яйцето не ми се изпече както трябва.
Подобни рецепти
Като го сложиш в чиния изгледа като мусака. Не е лошо. Ако обичате месо ще Ви хареса.