Нужни продукти
1 кренвирш (салам)
1/2 домат (пюре, лютеница)
50 гр сирене
1/2 чушка
лук според сезона (пресен, праз, червен слага се според вкуса)
1 яйце
3 с.л. кисело мляко с малко сода.
1 с.л. брашно
50 мл вода
1 скилидка чесън
подправки
мазнина
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 15 минути
общо 25 минути
Стъпки

На дъното на съда се слага домата нарязан, после останалите продукти, подправки според вкуса (чубрица, сол, магданоз, копър, скилидка чесън). Яйцето, млякото със содата се разбиват. Прибавя се водата и брашното ( нещо като капак за мусака) и се залива гювечето. Пече се до зачервяване 10-15 мин.

Уникалното е, че от заливката всичко се пече като в завивка течността го обгръща от всякъде. Можете да експериментирате с продуктите но трябва да са готови за консумация защото печенето е колкото за заливката.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти