ЗА рецептата

Трябва да е дълбок съда /тенджера/ защото увеличава обема си до 4 пъти. Аз веднъж го събирах по терикота!!

Нужни продукти

1 ч.ч. вода /250 гр. /
1/2 кубче мая
1 с.л. сол
брашно колкото поеме
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 240 минути
общо 250 минути

Стъпки

Всичко се бърка докато тестото започне да се отлепя от съда. Много гъсто да стане като топка. Втасва около 3-4 часа, аз го правя вечер преди са си легна и на сутринта то е втасало.
Много ефирно е и лепне затова се обира с мокра ръка и се разтила в тава, /по лесно е когато е намазана с масло или мас, но може и олио/.
От горе пожелание. Същото тесто, но с маслени ръце става и за мекици.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти