Калитковата торбичка
Нужни продукти
1 голяма солена палачинка
1 супена лъжица майонеза
30 гр. пушен колбас
1/2 кисела краставичка
1/2 варено яйце
топено или пушено сирене колкото кибрит
малко черен пипер
подготовка
10
минути
готвене
10
минути
общо
20
минути
Стъпки
Разбъркайте майонезата с предварително нарязаните колбас, краставичка, яйце и сирене и овкусете с черния пипер. Плънката сложете върху палачинката, съберете краищата й и с помощта на подаръчна панделка я завържете като торбичка.
Поставете в чинийка и декорирайте по желание. Най-добре е с пъстри зеленчуци.
Mнения на кулинари
добави коментар
08.11.2010 г. 00:01
Спроде мен може с Клечки за зъби да набудеш като тигел или клечки за хапки но тогава няма да излеждат така хубаво може да пробваш и с моркови както почисваш с белачката морковите така напражи една тънка линика.... е това са мойте предложения
25.08.2009 г. 11:02
не може ли да се завържат с нещо друго вместо с подаръчна панделка
Подобни рецепти
Късно виждам въпроса относно връзването на торбичките... Да, могат да се вържат с природни дадености, оригинално става с дълги кромидени перца или с клонки магданоз, но понеже аз ги правих в сезон, в който нямаше зелении, вързах ги с панделки :).