Нужни продукти

1 кг. пресни дребни картофи
1/2 ч.ч. галета
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чер пипер
Сол
Риган
Мазнина за пържене
Нужно Време
подготовка 10 минути
готвене 20 минути
общо 30 минути

Стъпки

Картофите се обелват и бланшират или сваряват за максимум 3-5 мин.

След като заври водата, трябва да са почти сурови. Нарязват се на четвъртинки по дължина и се слагат в дълбока купа.

Изброените съставки се смесват и с тях се наръсват картофите. Разтръскват се, за да полепнат хубаво по тях.

Ако са още топли, ги оставете да изстинат и ги изпържете в силно загрята мазнина.

Бон апетит!

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

Подобни рецепти