
Картофени кюфтета II
Сваряват се картофите с обелките. Обелват се намачкват и се омесват с настъргана на ситно глава лук и настъргано сирене и 1 яйце. Прибавят се черния пипер и чубрицата,обърква се. Оформят се кюфтета. После се овалват в брашно и разбитото яйце (може и след яйцето в галета) . Пържат се в предварително загрята мазнина.
Когато варите обелени картофи,те поемат част от водата,затова е хубаво да варите картофите необелени.Може да не слагате лук.
strahotni sa mnogo blagodarq za receptata
Receptata e 4udesna!Za da ne se razpadat kuftetata, vednaga sled svarqvaneto na kartofite gore6tata voda se izhvurlq i kartofite se belqt i ma4kat o6te gore6ti.po tozi na4in se izparqva ot tah pove4e voda. osven tova az predi da gi izpurja gi ovalqh v bra6no i sled tova v smes ot qice i bra6no.Polu4i se dobre!
може и без лук нали?
Еййй рече и отсече... твой си е проблема,човек като има желание намира и начин.Мерси за рецептата ;)
ne sam saglasna 4e se 4akat da iztinat kartofite o6te dokato sa gore6ti se ma4kat.az poprincip gi pravq sas galeta i qice stavat po vkusni i sled kato oformq kioftetata gi ovalvam v galeta i gi pribiram v xladilnika da se stegnat malko i sled tova gi parja taka ne se razpadat