Нужни продукти
1 кг. картофи
200 гр. сирене
1 глава лук
черен пипер
чубрица
3 яйца
брашно за паниране
Нужно Време
подготовка 40 минути
готвене 20 минути
общо 60 минути
Стъпки

Сваряват се картофите с обелките. Обелват се намачкват и се омесват с настъргана на ситно глава лук и настъргано сирене и 1 яйце. Прибавят се черния пипер и чубрицата,обърква се. Оформят се кюфтета. После се овалват в брашно и разбитото яйце (може и след яйцето в галета) . Пържат се в предварително загрята мазнина.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
22.08.2012 г. 12:52 Полезен 35

ne sam saglasna 4e se 4akat da iztinat kartofite o6te dokato sa gore6ti se ma4kat.az poprincip gi pravq sas galeta i qice stavat po vkusni i sled kato oformq kioftetata gi ovalvam v galeta i gi pribiram v xladilnika da se stegnat malko i sled tova gi parja taka ne se razpadat

kalina mireva коментира
14.03.2010 г. 13:28 Полезен 19

Receptata e 4udesna!Za da ne se razpadat kuftetata, vednaga sled svarqvaneto na kartofite gore6tata voda se izhvurlq i kartofite se belqt i ma4kat o6te gore6ti.po tozi na4in se izparqva ot tah pove4e voda. osven tova az predi da gi izpurja gi ovalqh v bra6no i sled tova v smes ot qice i bra6no.Polu4i se dobre!

Geri коментира
14.04.2011 г. 12:26 Полезен 6

Еййй рече и отсече... твой си е проблема,човек като има желание намира и начин.Мерси за рецептата ;)

daniela коментира
Подобни рецепти