Нужни продукти
6 яйца
2 ч.ч. захар
2 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. лъжица бакпулвер
1 ч.ч. маргарин или олио/зехтин/
1 ч.ч. черни стафиди
настърганата кора на 2 портокал
сокът от 2 портокала
подготовка 15 минути
готвене 40 минути
общо 55 минути
Стъпки

Разбийте с миксер или с тел захарта с яйцата за около 10 минути, докато сместта побелее.
Прибавете постепенно мазнината, смесена с бакпулвера, портокаловата кора и сока, стафидите и продължете да биете още няколко минути.
Намазнете и набрашнете форма за кейк с дупка в средата и излейте в нея тестото/до средата на формата/.
Изпечете на умерена фурна /180 градуса С/ за 20 минути, отдолу и 15 минути отгоре.
Освободете от формата, нарежете на парчета и сервирайте кейка топъл или студен.


сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
23.11.2010 г. 15:12 Полезен 11

Кекса е страхотен , току що го извадих от фурната и ухае прекрасно . А за вкуса - думи нямам , супер е !!! :))) Мерси за хубавата рецепта !!! :)))

Magi коментира
Подобни рецепти