Съвет: По-добре става в тавичка, защото нарязвайки го на парчета плънката е в цялото парче, при кексовата форма е само една ивица. Всичко е въпрос на вкус. Да ви е сладко!

Нужни продукти
1 коф. кис. мляко
1 к.л. сода
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 бр. ванилия
1 к.л. канела
1 с.л. какао
50 гр. орехи
1 кут. локум
подготовка 45 минути
готвене 30 минути
общо 75 минути
Стъпки

В голяма купа изсипваме киселото мляко, в което сме изгасили содата. Прибавяме захарта, брашното, бакпулвера, ванилиите и канелата (може да се сложат и парченца шоколад).
Разбива се хубаво с миксер.
Получава се тесто, като гъста боза.
Разделяме тестото на две равни части.
В съвсем леко на маслена тавичка, (формата на тавичката няма значение, може и форма за кекс) изсипваме едната част и печем в предварително нагрята фурна (макс.градус).
През това време си нарязваме локума на по-малки парченца и си счукваме орехите.

Изпеченото се изважда за малко от фурната, която се програмира само на горно печене.
Върху изпечената част, редим навсякъде локум и поръсваме с орехите.
В другата част от тестото слагаме какаото, разбъркваме и изсипваме върху плънката от орехи и локум.
Връщаме във фурната и пак печем (само на горен реотан). Готовия сладкиш се гарнира по желание(аз поръсвам с пудра захар).


сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
02.06.2012 г. 14:26 Полезен 9

Много сполучлив сладкиш,направих го и всички много го харесаха,благодаря за хубавата рецепта:)

роза коментира
Подобни рецепти