Класиката на Мимето
Калорична и засищаща работа, става бързо, винаги и всички са доволни!
                                Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    1 глава лук                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    400 гр. пресен салам или кренвирши                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    300 гр. сирене - бяло саламурно                                     
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    кашкавал                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    топени сирена                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    ароматни сирена - всички забравени в хладилника                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    яйца - по 1 или 2 на порция, според вкуса                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    8 с.л. домати - от консерва, (настъргани)                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    чушка - сладка, по някоя шайба                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    малко масло                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    соса от консервата домати                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                20
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                40
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                60
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Нарязаният на шайби лук се поставя на дъното, след него е колбасът /кренвиршите/, бялото сирене, различните видове сирена, яйцата и доматите.
 Последно добавяме маслото и соса от доматите / може да се замени от много мъничко вода/.
Пече се похлупено около 40 мин. Хапва се топличко, но може да остане и за студено мезе.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти