Класиката на Мимето
Калорична и засищаща работа, става бързо, винаги и всички са доволни!
Нужни продукти
1 глава лук
400 гр. пресен салам или кренвирши
300 гр. сирене - бяло саламурно
кашкавал
топени сирена
ароматни сирена - всички забравени в хладилника
яйца - по 1 или 2 на порция, според вкуса
8 с.л. домати - от консерва, (настъргани)
чушка - сладка, по някоя шайба
малко масло
соса от консервата домати
подготовка
20
минути
готвене
40
минути
общо
60
минути
Стъпки
Нарязаният на шайби лук се поставя на дъното, след него е колбасът /кренвиршите/, бялото сирене, различните видове сирена, яйцата и доматите.
Последно добавяме маслото и соса от доматите / може да се замени от много мъничко вода/.
Пече се похлупено около 40 мин. Хапва се топличко, но може да остане и за студено мезе.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти