По желание се поръсват с шарена сол преди консумация.
Нужни продукти
1 яйце
2 ч.ч. вода
1 ч.л. сол
~500 гр. брашно
100 гр. натрошено сирене
150 гр. олио
подготовка
45
минути
готвене
40
минути
общо
85
минути
Стъпки
Яйцето се разбърква със солта и 1 ч.ч. вода. Прибавя се брашно колкото поеме до получаване на тесто, което трябва да не лепне, като си мушнем пръста вътре.
Разделя се на топчета. Всяко топче се разточва с точилка, наръсва се със сирене, сгъва се на две и пак се разточва.
Така получените банички се пържат в нагорещено олио и веднага след изваждането им от мазнината се топват за част от секундата в купа с вода.
Mнения на кулинари
добави коментар
09.09.2011 г. 17:46
Защо брашното се повтаря два пъти?
Подобни рецепти
Не помня да съм го писала това брашно 150г!? Ааааа, това е олиото, а не брашно.... съжалявам, че така се е получило.