Нужни продукти
5 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
2 ванилии
2 с.л. какао
За крема:
300 мл течна неподсладена сметана
200 гр. начупен на парченца натурален шоколад
100 гр. лешникова нуга (лешников течен шоколад)
100 гр. печени белени лешници
подготовка 105 минути
готвене 15 минути
общо 120 минути
Стъпки

Разбийте яйцата със захарта докато утроят обема си и станат на гъст, плътен крем. С внимателно бъркане, ( с лъжица или домакинска лопатка) прибавете постепенно брашното, пресято с ванилията. Разделете полученото тесто на две равни части.

Към едната добавете какаото, разтворено в 2-3 с.л. гореща вода. Постелете правоъгълната тава от фурната с хартия за печене. Изсипете двете смеси в два отделни сладкарски поша (или найлонови торбички, на които след това отрежете ъглите) и шприцовайте тънки ленти по дължината на тавата, като редувате бяло с кафяво.

Изпечете блата в предварително загрята на 170 С фурна. След като се охлади леко, навийте блата на руло по дължината му заедно с хартията. Оставете за 1 час да приеме форма, след което отстранете хартията.

Загрейте сметаната до кипване и я свалете от огъня. Прибавете шоколада и нугата, нарязана на парченца. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. След като крема изстине го нанесете върху блата, поръсете с цели лешници и завийте на руло. Опаковайте го добре в алуминиево фолио и го оставете в хладилника.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти