Картофите се ядат с обелките, не се белят.

Нужни продукти
1 кг. средно големи картофи
100 гр. олио
шарена сол
подготовка 10 минути
готвене 40 минути
общо 50 минути
Стъпки

Картофите се измиват и се нарязват наполовина, без да се белят.В тава се изсипва всичкото олио,поръсва се обилно и равномерно с шарената сол. Нарязаните картофи се захлупват с отрязаната част надолу върху олиото с шарена сол.
Пече се в загрята фурна, докато картофите получат златиста коричка от долу(около 40мин.). Изважда се тавата и се оставят картофите да поемат мазнината докато поизстинат. Добър апетит.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
24.11.2011 г. 14:27 Полезен 6

Много стара и много вкусна рецепта :) Аз специално мажа тавата обилно с маргарин и не ползвам олио,натрошявам едно кубче зеленчуков бульон,поръсвам с мащерка и розмарин , и тогава нареждам картофите.Когато се опекат ги обръщам в плато и настъргвам сирене.Да Ви е сладко!!!

nikovska коментира
15.07.2010 г. 23:57 Полезен 4

Наистина не очаквах да се получат толкова добре, отгоре се получи златиста коричка, а отдолу се запекоха много вкусно.:)

вики коментира
01.07.2010 г. 22:05 Полезен 5

За цвят може да поръсите картофите с малко червен пипер ;) Пече се на не много силна фурна, за да омекнат картофите, а и да се получи златиста коричка отдолу :)

Rumen коментира
11.05.2010 г. 22:25 Полезен 3

Това е направо разкошотия. Опитайте и ще видите.

Бисерка Антонова коментира
Подобни рецепти