Негърче II
Нужни продукти
Тесто:
1 кофичка кисело мляко
1 кофичка захар (може и по-малко)
1 кофичка брашно
4 с.л. какао
1 ч.л. канела(по желание)
1 ч.л. сода бикарбонат
125 г. масло
Глазура:
1/2 масло
1 с.л. какао
7 с.л. вода
6 ч.л. захар
подготовка
15
минути
готвене
20
минути
общо
35
минути
Стъпки
Маслото се разтапя, добавя се захарта и се разбърква с миксера, след това и останалите продукти, до хомогенна смес. Сместа се изсипва в тава или форма, и се поставя в добре загрята фурна. Пече се на умерена фурна, около 20 мин.. Пробва се с клечка, ако има нужда се допича.
Глазурата се приготвя, като се загрява водата, добавя се маслото, какаото и захарта да се разтопи и се маха от огъня. Върху готовия, топъл сладкиш се залива с глазурата и негърчето е готово.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!
Mнения на кулинари
добави коментар
04.09.2011 г. 20:35
Всъщност е негърче и се прави в тава
15.07.2011 г. 19:28
За нищо не става тоя кекс.Пален боклук.
06.01.2011 г. 19:09
Със студена глазура се полива топлото негърче или обратно. Фурната се загрява на 180градуса.
14.07.2010 г. 21:15
е тва е негърче
Подобни рецепти
Когато не можете да разберете дали се е опекъл сладкишът, прободете го с клечка и ако има по нея от суровата смес печете още.