Панирана пушена гауда със сладко от горски плодове
Нужни продукти
400 гр. пушена гауда
1/2 бурканче сладко от горски плодове
2 яйца
брашно / за паниране /
зехтин
лешници за поръсване
подготовка
10
минути
готвене
15
минути
общо
25
минути
Стъпки
Нарежете пушената гауда на кубчета. За панировката разбийте в купа яйцата и панирайте, като редувате яйце - брашно - яйце. Пържете в гореща мазнина, като по този начин панировката няма да се напои с мазнина и гаудата ще се запечата по - бързо. Панираните хапки подредете в чиния и полейте със сладкото от горски плодове и натрошените лешници. Поднесете панираните хапки топли.
Добър апетит!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти