Парфе "Мери"
нужно време
160 минутипорции
7-8трудност
- -сготвиха
1Белтъците се разбиват на сняг с 1 ч.ч захар и 1 ванилия.
От 1 л мляко се отделя 1 ч.ч., а останалото се претопля на котлона до толкова, че като си потопиш пръста да издържа.
Докато млякото се постопли, разбивате жълтъците с 1 ч.ч. захар, добавяте брашното, 1 ванилия, пакетчетата желатин, и отделената чаша мляко. Получената смес се прибавя към претопленото мляко. Вари се с непрекъснато бъркане до получаване на смес гъста като боза.
Дърпа се от котлона веднага, с помощта на миксер се добавят, разбитите белтъци.
Получената смес се разделя на три равни части.
Едната част си остава, жълта.
Във втората се добавят смлените орехи.
А в третата се слага какаото.
В кексова форма се редуват: жълта смес, сместа с орехите и най-накрая сместа с какаото.
Държи се на студено докато стегне.
После внимателно се изважда от кексовата форма.
Да ви е сладко!!!