Пилешко в гювеч
Нужни продукти
500 гр пилешко филе
4-5 картофа
около 300-400 гр. гъби
2 глави лук
200 гр. топено сирене
олио
черен пипер
сол
подготовка
15
минути
готвене
90
минути
общо
105
минути
Стъпки
Филето се нарязва на средно големи парчета, картофите, лука, гъбите и топеното сирене - на кръгчета. Подреждат се ред картофи, после лук, гъбите, след това месото и топеното сирене отгоре. Ако ви останат продукти се повтаря отново. Сол и черен пипер на вкус се добавят накрая, заедно с малко олио и половин чаша вода. Приготвя се за 90 минути във фурна на 220 градуса.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти