Плодов сладкиш с грис и извара
Оформете брашното като кладенче, поръсете смлените ядки и добавете млякото, за да може да започнете да замесвате тестото. В процеса на месене добавете маслото и яйцето.
Готовото тесто увийте в домакинско фолио и сложете за около час в хладилника.
Докато го чакате да стегне, изберете дълбок съд, прибавете изварата, захарта ,ванилията, настърганата кора от лимон, яйцата, сметаната и гриса. Разбъркайте хубаво, докато се получи еднородна смес.
Пасирайте черешите, като оставите няколко от тях цели и добавете към получения крем. Още веднъж разбъркайте и оставете встрани.
Намажете тава за печене, разстелете тестото в нея и изсипете крема отгоре. Печете около час на 170 градуса в предварително загрята фурна.
След като сладкишът изстине, извадете го от формата, украсете с нарязаното киви и поръсете с пудра захар.