Нужни продукти
За тестото:
75 гр смлени фъстъци, без сол
125 гр брашно
75 гр масло
60 гр захар
1 жълтък
мляко
За крема:
около 400 гр череши, без костилки
500 гр извара
100 гр захар
настъргана кора от половин лимон
4 яйца
30 г. грис
200 мл. сметана
ванилия
За декорацията:
2-3 киви
пудра захар
подготовка 45 минути
готвене 60 минути
общо 105 минути
Стъпки

Оформете брашното като кладенче, поръсете смлените ядки и добавете млякото, за да може да започнете да замесвате тестото. В процеса на месене добавете маслото и яйцето.
Готовото тесто увийте в домакинско фолио и сложете за около час в хладилника.
Докато го чакате да стегне, изберете дълбок съд, прибавете изварата, захарта ,ванилията, настърганата кора от лимон, яйцата, сметаната и гриса. Разбъркайте хубаво, докато се получи еднородна смес.

Пасирайте черешите, като оставите няколко от тях цели и добавете към получения крем. Още веднъж разбъркайте и оставете встрани.
Намажете тава за печене, разстелете тестото в нея и изсипете крема отгоре. Печете около час на 170 градуса в предварително загрята фурна.
След като сладкишът изстине, извадете го от формата, украсете с нарязаното киви и поръсете с пудра захар.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти