Можете да си направите разнообразие, като към тиквата прибавите различни видове плодове! Затова варя тиквата отделно и плодовете отделно. Така получавам "Тиква с морков", "Тиква с дюля" и т.н. Основата е тиква!

Нужни продукти
2 кг тиква
2 ябълки
1 дюля (сливи)
2 моркова
2 с.л. захар (не повече)
подготовка 120 минути
готвене 15 минути
общо 135 минути
Стъпки

Сварявам тиквата, отделно от другите плодове. Пасирам поотделно заедно с част от водата в която са варени, до полурядко състояние (след като изстине, ще се сгъсти)! Добавям захарта към тиквата и смесвам всичко! Отново пасирам, разливам в бебешки бурканчета и стерилизирам за 15 мин (да ври интензивно 15 мин).

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти