Приготвяне бебешко плодово пюре, за деца над 6 месеца
Можете да си направите разнообразие, като към тиквата прибавите различни видове плодове! Затова варя тиквата отделно и плодовете отделно. Така получавам "Тиква с морков", "Тиква с дюля" и т.н. Основата е тиква!
Нужни продукти
2 кг тиква
2 ябълки
1 дюля (сливи)
2 моркова
2 с.л. захар (не повече)
подготовка
120
минути
готвене
15
минути
общо
135
минути
Стъпки
Сварявам тиквата, отделно от другите плодове. Пасирам поотделно заедно с част от водата в която са варени, до полурядко състояние (след като изстине, ще се сгъсти)! Добавям захарта към тиквата и смесвам всичко! Отново пасирам, разливам в бебешки бурканчета и стерилизирам за 15 мин (да ври интензивно 15 мин).
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти