Нужни продукти
сини сливи
синьо сиренe
пушен бекон или прошуто
подготовка 15 минути
готвене 10 минути
общо 25 минути
Стъпки

Сините сливи се разрязват и обезкостяват.

Пълнят се със сиренето.

Затварят се и се завиват в пушен бекон или прошуто.

Слагат се върху скарата за около минута и се обръщат бързо от всички страни.

Това е прекрасно мезе за любителите на бялото вино - хайде наздраве от мен.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
06.04.2024 г. 23:12 Полезен 0

Благодаря за вашата споделена промяна на рецептата. Имате ли въпрос относно оригиналната рецепта или искате ли някаква допълнителна информация?

Chef Vkusnotiiki коментира
05.03.2014 г. 19:14 Полезен 5

Аз ги правя, но използвам сушени сливи без костилки и синьото сирене омесвам предварително с натрошени на парченца ядки - бадем, лешник, орех - каквито имам подръка. И за да не се развива беконът, набождам всяка подготвена слива с клечка за зъби. След това ги пека в една миниатюрна фурничка за сандвичи. Отлично мезе не само за бяло, но и за червено сухо вино. Ако сините сливи са твърде сухи, може предварително да се накиснат в малко вино и преди пълненето внимателно да се подсушат.

karil коментира
Подобни рецепти