Нужни продукти
яйца - 6 броя
сметана - 1/2 ч.ч.
хляб - 6 филии бял
масло - 4 с.л.
олио - 4 с.л.
ванилия - 2 пакетчета
канела - 1/2 ч.л.
индийско орехче - 2 шипки
сол
подготовка
5
минути
готвене
5
минути
общо
10
минути
Стъпки
Разбиват се яйцата, сметаната, ванилията, канелата, индийското орехче и солта.
Поставят се филиите в тавичка, достатъчно голяма, за да се наредят на един пласт. Заливат се с яйчената смес и се оставят да се накиснат за около 5 мин. След това филиите се обръщат и се оставят за още 5 мин.
Загрява се маслото и олиото в тиган и се пържат филиите до златисто от двете страни. Изваждат се и се оставят върху решетка да се отцедят от мазнината. Сервират се със сладко и плодове.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти