Нужни продукти                                
                            
                                    
                                    яйца - 6 броя                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сметана - 1/2 ч.ч.                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    хляб - 6 филии бял                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    масло - 4 с.л.                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    олио - 4 с.л.                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    ванилия - 2 пакетчета                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    канела - 1/2 ч.л.                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    индийско орехче - 2 шипки                                    
                                
                                                                                                                            
                                    
                                    сол                                    
                                
                                                                                        
                                        подготовка
                                        
                                                                                5
                                        минути
                                    
                                
                                        готвене
                                        
                                                                                5
                                        минути
                                    
                                
                                        общо
                                        
                                                                                10
                                        минути
                                    
                                Стъпки
                            Разбиват се яйцата, сметаната, ванилията, канелата, индийското орехче и солта.
Поставят се филиите в тавичка, достатъчно голяма, за да се наредят на един пласт. Заливат се с яйчената смес и се оставят да се накиснат за около 5 мин. След това филиите се обръщат и се оставят за още 5 мин.
Загрява се маслото и олиото в тиган и се пържат филиите до златисто от двете страни. Изваждат се и се оставят върху решетка да се отцедят от мазнината. Сервират се със сладко и плодове.
Mнения на кулинари
                                
                                    добави коментар                                
                            Подобни рецепти