Ябълков пай II
Става страхотен! Да ви е сладко!
Нужни продукти
За карамела:
1/2 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
За плънката:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. счукани орехи
5-6 ябълки
10 гр. бакпулвер
2 ванилии
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
Карамелизирайте захарта и водата, изсипете сместа в тава.
Обелете и нарежете ябълките на кубчета и ги поръсете с орехите. Изсипете сместа върху карамела.
В купа разбийте яйцата и захарта на пяна. Прибавете брашното размесено с бакпулвера и ванилията.
Тази смес изсипете върху ябълките.
Сладкишът се пече в умерена фурна на 180 градуса.
След като е готов, се обръща, така че карамелът да остане отгоре.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти