Нужни продукти
7 яйца
7 с.л. захар
7 с.л. брашно
2 ванилии
1 ч.ч. захар за сиропа
1 с.л. сок от лимон
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

Жълтъците се разбиват на пяна, постепенно добавяме брашното, ванилията като бъркаме леко, добавяме и разбитите на сняг белтъци. Изсипваме в на мазнена тавичка или форма за торта, сместа и печем до порозовяване.
Оставяме да изстине. В съд изсипваме 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. захар, оставяме да ври 2-3 мин. на котлона, добавяме и лимоновия сок. Сиропа не трябва да е горещ, когато сиропираме реването.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
22.08.2012 г. 16:00 Полезен 4

много вкусно стана като го направихме с приятелката ми

mariela78 коментира
19.06.2011 г. 23:24 Полезен 31

Захарта разделяте по равно за жълтъците и белтъците. Ванилията се слага в сместа. Ако обичате да ви мирише на лимон може да сложите и настъргана кора от лимон и после да го прецедите.

Любомир Ангелов коментира
18.06.2011 г. 13:32 Полезен 15

А 7-те лъжици захар кога се слагат? Заедно с брашното в жълтъците или се разбива с белтъците? Ванилията за сиропа ли е или се слага в сместа?

Eva коментира
Подобни рецепти