Реване
Жълтъците се разбиват на пяна, постепенно добавяме брашното, ванилията като бъркаме леко, добавяме и разбитите на сняг белтъци. Изсипваме в на мазнена тавичка или форма за торта, сместа и печем до порозовяване.
Оставяме да изстине. В съд изсипваме 2 ч.ч. вода и 1 ч.ч. захар, оставяме да ври 2-3 мин. на котлона, добавяме и лимоновия сок. Сиропа не трябва да е горещ, когато сиропираме реването.
Захарта разделяте по равно за жълтъците и белтъците. Ванилията се слага в сместа. Ако обичате да ви мирише на лимон може да сложите и настъргана кора от лимон и после да го прецедите.
А 7-те лъжици захар кога се слагат? Заедно с брашното в жълтъците или се разбива с белтъците? Ванилията за сиропа ли е или се слага в сместа?
много вкусно стана като го направихме с приятелката ми