Нужни продукти
1 глава червен лук
1 с.л. зехтин (или олио)
2 с.л. сухо червено вино
1 консерва риба тон в масло
лимонов сок на вкус
сол и черен пипер на вкус
4 кръгли питки
8 листа от зелена салата
1 домат, нарязан на тънки кръгчета
2 сварени яйца, нарязани на филийки
4 маслини, без костилки, нарязани на кръгчета
4 репички
Стъпки

Нарежете лука на много ситно. Намачкайте с ръце докато пусне сок. Смесете със зехтина, виното, сол и черен пипер на вкус. Добавете рибата тон, заедно с маслото, подправете на вкус с лимонов сок и разбъркайте добре. Оставете за 10-на минути да престои.


Срежете на две питките. На всяка половина сложете по две листа салата, отгоре по 2 резенчета домат, отгоре внимателно разпределете рибата с лука. Покрийте с 2 кръгчета яйца и маслини. След това захлупете с 2- та половина от питката.

Приятно хапване!!..

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти