Може да махнете семките с дръжките от камбите и вътре да сложите от останалите нарязани зеленчуци. Аз слагам повече карфиол, вместо камби. Друг начин за съхранение на туршията е да залеете подредения в бурканите зеленчук с врялата марината, да поставите 1 хапче аспирин и да ги затворите.

Нужни продукти
5 кг червени камби
1 голяма глава карфиол
2 кг моркови
1 гл. целина и листата й
1 ч.ч. олио
1 л. оцет
3 л. вода
500 гр. сол
200 гр. мед или 150 гр. захар
4-5 дафинови листа
2 малки пак. черен пипер
1 малко пак. бахар
подготовка 180 минути
готвене - - минути
общо 180 минути
Стъпки

Водата, оцетът, солта, медът и подправките варите около 10-15 мин.

Нарязвате зеленчуците едро или дребно - според желанието ви.

Заливате ги с изстиналата марината и ги оставяте да престоят около 2 часа.

Затваряте ги в буркани и ги стерилизирате само за 5 мин.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти