ЗА
рецептата
Вместо 2 кг. чушлета, може да сложите 1 1/2 кг. чушлета и 500 гр. нарязани моркови. Чорбаджийските чушки трябва добре да ги подредите в бурканите, защото ако има повече празно място, ще ви трябва повече марината.
Нужни продукти
2 кг люти чушлета (бонбончета) или люти чорбаджийски чушки
1/2 ч.ч. сол
1/2 ч.ч. захар
1 бутилка оцет
1 ч.ч. олио
3 ч.ч. вода
1 вр. копър
1 гл. чесън
Нужно Време
подготовка
30
минути
готвене
20
минути
общо
50
минути
Стъпки
Чушлетата се надупчват, отрязват се дръжките на половина и се слагат в буркани.
Водата, оцетът, солта, захарта и олиото се кипват, да се стопят.
Добавят се нарязаните копър и скилидки чесън.
В бурканите се налива врящата марината, затварят се веднага и се обръщат с дъното на горе.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти