Яйцето и захарта се разбиват с миксер за 5 минути. После се прибавят олиото, киселото мляко, с разбърканата в него сода, и ванилията. Всичко се разбърква с миксер.
После се сипва брашното и пак се разбива. От тази обща смес се отделя 1 ч.ч. и вътре се слага какаото и се разбърква.
В сместа без какаото се натрошават шоколадите на едро (например, както е едно парче на шоколада се чупи на две или се разрязва с нож) и се объркват с нея.
Сипва се предварително 1 с.л. олио във формичката за кекс и се размазва, след което се поръсва с брашно колкото да полепне, а останалото се изтръсква. Сипва се в тавата основната смес и след това сместа с какаото.
Предварително фурната се загрява на силно, а когато се сложи кекса се намалява до умерена температура. Проверява се дали е готов с клечка за зъби.
Нужни продукти
1 бр. яйце
1 ч.ч. захар
2 ванилии
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
2 с.л. какао на прах
200 гр. шоколад (2 шоколада)
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
наистена е доста wкусно