Не използвайте масло за глазурата, защото захарта не се разтапя добре и глазурата става на гранули.
Нужни продукти
2 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч.ч. захар
3 с.л. олио
3 с.л. какао
2 ч.л. сода
2 ч.ч. брашно
За глазурата:
Маргарин
Захар
Какао
подготовка
20
минути
готвене
30
минути
общо
50
минути
Стъпки
Разбиват се яйцата със захарта. Содата се смесва с киселото мляко и се добавя към сместа. Разбива се и се добавя какаото. Малко по малко се добавя брашното. Накрая се добавя олиото. Пече се на умерена фурна, до зачервяване.
Глазурата пригответе, когато изкарате кекса от фурната. За целта разтопете на котлона маргарин, добавете захар и като се разтопи захарта добавете какаото. Количествата определете на око. Трябва да се получи смес с гъстотата на боза.
Mнения на кулинари
добави коментар
11.01.2010 г. 09:34
какво е количеството на брашното
Подобни рецепти
Хм, не помня да съм писала &яуот;брашно като за кекс&яуот;... количеството е 2 чаени чаши.