Взема се форма за кекс и се намазва с маргарин.
Трите сладоледа се разбиват с миксер в отделни купи.
Бисквитите се начупват на различни по форма парченца и се разделят на три.
Във формата се изсипва първият сладолед, в него се нареждат хаотично едната част от бисквитите. Пускат се безразборно ягодки от конфитюра.
След това се изсипва вторият сладолед, редят се втората част от бисквитите и част от ягодите.
Накрая се изсипва и третият сладолед, нареждат се останалите бисквити и ягоди от сладкото. Слага се във фризер и престоява 24 часа.
След като се извади, формата се потапя в дълбока тава с гореща вода за около 1 минута, за да може тортата да се отлепи от съда. Обръща се в поднос, украсява се с пръчиците или настърган шоколад и отново се оставя във фризер за около 30 минути, за да се стегне глазурата.
Сладоледената торта е готова за консумация. Реже се на парчета и се поднася.
Нужни продукти
3 пакетчета сладолед на прах “Роял” - различни видове
малко пакетче бисквити “Закуска”
200 гр. сладко от цели от ягоди
маргарин
шоколадови пръчици
парче шоколад
подготовка
45
минути
готвене
30
минути
общо
75
минути
Стъпки
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти