
Взема се форма за кекс и се намазва с маргарин.
Трите сладоледа се разбиват с миксер в отделни купи.
Бисквитите се начупват на различни по форма парченца и се разделят на три.
Във формата се изсипва първият сладолед, в него се нареждат хаотично едната част от бисквитите. Пускат се безразборно ягодки от конфитюра.
След това се изсипва вторият сладолед, редят се втората част от бисквитите и част от ягодите.
Накрая се изсипва и третият сладолед, нареждат се останалите бисквити и ягоди от сладкото. Слага се във фризер и престоява 24 часа.
След като се извади, формата се потапя в дълбока тава с гореща вода за около 1 минута, за да може тортата да се отлепи от съда. Обръща се в поднос, украсява се с пръчиците или настърган шоколад и отново се оставя във фризер за около 30 минути, за да се стегне глазурата.
Сладоледената торта е готова за консумация. Реже се на парчета и се поднася.