В зависимост от това ,как обичате ястието по-гъсто или по-кремообразно, се слага ориз.На 1 л прясно мляко и 1 ч.ч. вода може да сложите 1 ч.ч. или 1/2 ч.ч. ориз.

Нужни продукти
1 л прясно мляко;
1 ч.ч. вода;
1 ч.ч захар;
1 1/2 ч.ч. ориз;
канела за поръсване
подготовка 15 минути
готвене 10 минути
общо 25 минути
Стъпки

В тенджерка сипваме водата да заври със захарта, след което добавяме прясното мляко. Разбъркваме го с водата и оставяме сместа да заври на тих огън, за да не загори млякото. Малко преди да кипне, сипваме ориза и, ако е необходимо, намаляваме огъня още малко. Варим ориза до омекване и набъбване, като разбъркваме от време на време, за да не загори.

Отдръпваме от огъня преди сместа да е станала много гъста, защото след като изстине, допълнително се стяга.
Още топла я разсипваме в купички.

Посипваме част от приготвените порции с канела - това зависи от индивидуалния вкус на тези, които ще консумират десерта.

Сервираме охладен.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
23.07.2012 г. 17:41 Полезен 2

ужасссссссссссссссссссссс

Ekaterinaaa коментира
23.07.2012 г. 17:40 Полезен 0

маика ви деиба не6тастници само си ижабих продуктите и времето ни6то не стана уjасни сте нямам думи и после видях другите саитове ами то се слага 1 ча6а ориз кум 1 л мляко не 5 затва не стана мн сте зле иориза ми загоря и вуоб6тееее........

Ekaterinaaa коментира
01.01.2012 г. 14:29 Полезен 3

добре де,всичко хубаво ноо..само не разбрах кога се слага захарта????

erza коментира
13.10.2011 г. 20:50 Полезен 8

Много барзо и вкусно.Супер

MIKI коментира
Подобни рецепти