Теглена баница
Тъй като, не всяко брашно, което сега се продава, е качествено, може да сложите, половин пакетче мая, размита в малко вода, в тестото.
В дълбок съд се пресява брашното. В средата се прави кладенче. В него се изсипват водата, яйцето, оцета, солта.
Меси се, ако се лепи по пръстите се добавя още брашно до меко тесто.
Разделя се на 9 топчета.
Всяко топче се разстила на питка.
Питките се подреждат върху брашно и се намазват с олио. Престояват 30 мин.
Върху масата се поръсва брашно, взима се питка и се разточва с точилка малко.
Прехвърля се върху покривка или плат и се тегли, леко за да не се скъса. Хубаво е да се получи тънка кора.
Върху кората поръсваме малко от плънката. Повдигате единия край на покривката така, че кората да стане на руло. Поставяте в тава намазана с олио. Пече се на умерена фурна до зачервяване.
Приготвяне на плънки:
Сиренето се натрошава добавя се яйцето и млякото обърква се.
Празът се нарязва посолява се и се смачква добавя се яйцето, бърка се.
Спанака се почиства, измива, попарва се в гореща вода,
изцежда се и се нарязва, добавя се яйцето и солта, бърка се.
Тиквата се настъргва на едро върху кората. Поръсва се със захар, канела и орехи и се увива.
В продуктите няма захар-а после се замесва сьс захар!Авторьт пробвал ли е тази рецепта.
В тестото няма захар,но за плънката с тиква има.