Любомир Ангелов
ЗА рецептата

Тъй като, не всяко брашно, което сега се продава, е качествено, може да сложите, половин пакетче мая, размита в малко вода, в тестото.

Нужни продукти
1 кг. брашно
1 яйце
1 с.л. сол
1 1/2 ч.ч. топла вода (не гореща)
100 гр. олио
1 с.л. оцет
Продукти за плънката:
със сирене
300 гр. сирене
3 яйца
2 с.л. кисело мляко
с праз лук
4 стрька праз лук
1 яйце
сол
сьс спанак
500 гр. спанак
1 яйце
сол
с тиква
1 кг обелена тиква
300 гр. захар
пакетче канела
200 гр. счукани орехи
Нужно Време
подготовка 60 минути
готвене 45 минути
общо 105 минути
Стъпки

В дълбок съд се пресява брашното. В средата се прави кладенче. В него се изсипват водата, яйцето, оцета, солта.
Меси се, ако се лепи по пръстите се добавя още брашно до меко тесто.
Разделя се на 9 топчета.
Всяко топче се разстила на питка.
Питките се подреждат върху брашно и се намазват с олио. Престояват 30 мин.
Върху масата се поръсва брашно, взима се питка и се разточва с точилка малко.
Прехвърля се върху покривка или плат и се тегли, леко за да не се скъса. Хубаво е да се получи тънка кора.
Върху кората поръсваме малко от плънката. Повдигате единия край на покривката така, че кората да стане на руло. Поставяте в тава намазана с олио. Пече се на умерена фурна до зачервяване.

Приготвяне на плънки:

Сиренето се натрошава добавя се яйцето и млякото обърква се.

Празът се нарязва посолява се и се смачква добавя се яйцето, бърка се.

Спанака се почиства, измива, попарва се в гореща вода,
изцежда се и се нарязва, добавя се яйцето и солта, бърка се.

Тиквата се настъргва на едро върху кората. Поръсва се със захар, канела и орехи и се увива.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
27.02.2011 г. 12:59 Полезен 3

В продуктите няма захар-а после се замесва сьс захар!Авторьт пробвал ли е тази рецепта.

Е.Николова
Е.Николова коментира
Подобни рецепти