Тиква с карамел
Нужни продукти
Тиква, обелена и нарязана на едри парчета
1 ванилия
малко вода
5–6 с.л. захар
подготовка
30
минути
готвене
40
минути
общо
70
минути
Стъпки
В голяма тава сложете захарта и я карамелизирайте до светлокафяв цвят. Разлейте я, докато е течна по цялото дъно на тавата. Отгоре наредете плътно парчетата с месестата част /тази, от която сте махнали семките/ надолу. Сложете ванилията и излейте, чаша вода в тавата.
Сложете я във фурната, най-долу и печете на 200 градуса, само от долната страна. Когато карамелът започне да се пени, тя е готова – опитайте с вилица. Извадете я, и оставете да изстине. Карамелът влиза в тиквата отдолу нагоре и я прави много вкусна. Може да сервирате с топка сладолед, сметана или крем карамел.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти