Нужни продукти
Тиква, обелена и нарязана на едри парчета
1 ванилия
малко вода
5–6 с.л. захар
подготовка 30 минути
готвене 40 минути
общо 70 минути
Стъпки

В голяма тава сложете захарта и я карамелизирайте до светлокафяв цвят. Разлейте я, докато е течна по цялото дъно на тавата. Отгоре наредете плътно парчетата с месестата част /тази, от която сте махнали семките/ надолу. Сложете ванилията и излейте, чаша вода в тавата.

Сложете я във фурната, най-долу и печете на 200 градуса, само от долната страна. Когато карамелът започне да се пени, тя е готова – опитайте с вилица. Извадете я, и оставете да изстине. Карамелът влиза в тиквата отдолу нагоре и я прави много вкусна. Може да сервирате с топка сладолед, сметана или крем карамел.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти