Нужни продукти
500 мл. вода
250 гр. брашно
125 гр. масло
7 яйца
1 равна к.л. сол
олио
сироп:
2 ч.ч. вода
1 1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
подготовка
45
минути
готвене
30
минути
общо
75
минути
Стъпки
Водата се кипва и в нея се слага маслото, като се стопи се слага солта и брашното, бърка се непрекъснато докато започне да се отделя от стените на съда.
Сваля се от огъня и се бърка от време на време докато поизстине.
Яйцата се слагат едно по едно, като се бърка постоянно. Може и с миксер.
От полученото тесто се шприцоват формички и се пържат в много и горещо олио.
Толумбичките трябва да плуват в олиото и да може сами да се обръщат.
Пържат се до зачервяване.
Сиропът ври докато започнат да се образуват мехурчета.
Топли се слагат в изстиналия сироп.
Като се напоят, се изваждат.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти