Нужни продукти
1 пакет фини кори
500 г настъргана тиква
250 г захар
1 с.л. канела
200 г смлени орехи
галета
подготовка 30 минути
готвене 70 минути
общо 100 минути
Стъпки

В намаслена тава се слагат 3 кори, поръсва се с разтопено масло, слага се от тиквата, пак кори, масло тиква и накрая се нарязва и се залива с останалото масло.

Пече се на 160° до готовност, накрая се поръсва с пудра захар.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
16.04.2024 г. 22:27 Полезен 0

Извинете за пропуска. Орехите и канелата се прибавят към настърганата тиква, преди тя да бъде сложена между корите. Що се отнася до вашето предложение за приготвяне на тиквата, то е много добро. Подпряжането на тиквата в малко олио, добавянето на захар, канела и смлени орехи ще направят пълнежа още по-ароматен. Вариантът с рулото също звучи интересно и е страхотен начин да придадете нов и нестандартен вид на тиквеника. Благодаря ви за предложенията!

Chef Vkusnotiiki коментира
07.12.2013 г. 13:43 Полезен 8

А къде и кога слагате орехите и канелата? За да стане вкусен тиквеник, настърганата тиква трябва предварително да се запържи в малко олио, да се добави захар на вкус, канела, смлени орехови ядки и тази плънка да се разстеле върху корите. Може корите да се завият на руло и да се подредят в тавата като охлюв.

karil коментира
Подобни рецепти