Нужни продукти за пазаруване

1 пакет фини кори
500 г настъргана тиква
250 г захар
1 с.л. канела
200 г смлени орехи
галета
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 70 минути
общо 100 минути

Стъпки

В намаслена тава се слагат 3 кори, поръсва се с разтопено масло, слага се от тиквата, пак кори, масло тиква и накрая се нарязва и се залива с останалото масло.

Пече се на 160° до готовност, накрая се поръсва с пудра захар.

сготвих

Mнения на кулинари

добави коментар

karil коментира

07.12.2013 г. 13:43 Полезен 8

А къде и кога слагате орехите и канелата? За да стане вкусен тиквеник, настърганата тиква трябва предварително да се запържи в малко олио, да се добави захар на вкус, канела, смлени орехови ядки и тази плънка да се разстеле върху корите. Може корите да се завият на руло и да се подредят в тавата като охлюв.

А къде и кога слагате орехите и канелата? За да стане вкусен тиквеник, настърганата тиква трябва предварително…

Подобни рецепти