Торта Павлова
Сладкарската сметана трябва да я разбиете, заквасената, може само да я разбъркате със захар на вкус ( може и без захар). Консумира се в същия ден.
Нужни продукти
6 белтъка
300 гр. захар
1 ч.л. натурално царевично нишесте
1 ч.л. оцет
1 ванилия
500 гр. сметана (заквасена, сладкарска)
300 гр. ягоди
подготовка
30
минути
готвене
90
минути
общо
120
минути
Стъпки
Белтъците се разбиват с миксер, сипва се 200 гр. захар по малко, когато станат на твърд сняг, се добавя още 100 гр. захар, продължаваме да бъркаме и добавяме смес от нишестето, ванилията и оцета.
Пече се върху хартия за печене, оформена на кръг или във форма, на 120 градуса 1 час и 30 мин.
Като изстине, се покрива със сметаната и се украсява с ягоди.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти