Нужни продукти
Блат:
3 жълтъка
80 гр. масло
200 гр. пудра захар
150 мл. прясно мляко
200 гр. брашно
1 пак. бакпулвер
Крем:
3 белтъка
150 гр. захар
500 гр. ягоди
подготовка 30 минути
готвене 20 минути
общо 50 минути
Стъпки

Блат: Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се жълтъците един по един, млякото и брашното с бакпулвера. Всичко се обърква, изсипва се в тортена форма, намазана с масло и поръсена с брашно, пече се в умерена фурна до зачервяване.
Крем: Белтъците се разбиват на сняг със захарта. Ягодите се нарязват на парчета и се разбъркват с белтъците.
Блатът се разрязва на две и се намазва с крем, слага се втория блат и се маже с крем, украсява се с ягоди.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти