Нужни продукти
2 бр. банани
250 гр. ягоди
200 гр. марципан за украса
4 бр. блатове за торта
900 гр. натупален шоколад
1 л. сметана течна
1 бр. шушулка ванилия(или 1 пак.)
900 мл. сметана
подготовка 270 минути
готвене 30 минути
общо 300 минути
Стъпки

Натрошете 600 гр. шоколад на много ситно. Сложете 600 милилитра сметана на котлона, докато заври и започне леко да прави балончета.

След това я изсипете в купата с шоколада. Разбъркайте, докато се получи еднородна смес без бучки. Покрийте с фолио и приберете в хладилника за минимум 4 часа.

Когато стегне крема, се маже върху блатовете, като върху тях се редят и плодове по избор. Това се случва с всичките 4 блата и целия крем.

Процедурата се повтаря с останалите 300 милилитра сметана и последните 300 гр. шоколад. Но този път кремът не се прибира в хладилника, но все пак се изчаква да изстине лекичко.

Маже се отгоре и отстрани, за да може да се залепят 12 броя кит-катчета или друга украса. Прасенцата се правят от чист марципан или фондан. Могат да бъдат оформени и като други животинки.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти