Нужни продукти
За блата:
5 яйца
1 ч.ч. захар
150 мл газирана вода
2 ванилии
5 с.л. олио
2 ч.ч. брашно
бакпулвер
За крема:
500 мл прясно мляко
5-6 с.л. захар
3 жълтъка
2 с.л. брашно
подготовка 45 минути
готвене 20 минути
общо 65 минути
Стъпки

Разбиваме яйцата със захарта, след това добавяме ванилиите, газираната вода и олиото. Объркваме всичко добре и добавяме брашното примесено с бакпулвера. Пече се в умерена фурна, до зачервяване.
Крем: Разбиваме хубаво жълтъците, добавяме малко мляко, захарта и брашното. Останалото количество мляко загряваме на котлона и добавяме сместа. Бърка се до получаването на гъст крем. Оставяме да изстине.
След като блата изстине, го сиропираме с компот от праскови, оставяме го за 15 мин. да поеме хубаво сиропа. Отгоре намазваме с крема, украсяваме с орехи ( по желание), няколко праскови.
Приятен апетит!!!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти