Нужни продукти
6 Жълтъка
1 и 1/2 ч.ч Захар
1 с.л Майонеза
1 ч.л сода, изгасена с лимонов сок
200 гр Масло
3 ч.ч Брашно
1 Ванилия
За крема
200 гр. Масло
200 гр Кондензирано мляко
Орехи
Белтъчена смес
6 Белтъка
2 ч.ч Захар
Шоколадова глазура
100 гр Пудра захар
20 гр Масло
200 гр Черен шоколад
150 мл Прясно мляко
1 с.л Какао
подготовка
30
минути
готвене
40
минути
общо
70
минути
Стъпки
От първите продукти замесваме меко тесто. Разделяме го на 3 равни части и го оставяме в хладилника за половин час. Белтъците разбиваме на пяна, като добавяме постепенно 2 ч.ч захар. Вземаме 1 част от тестото растиламе в тава мажем с една третата от сместа с белтъка и печем на ниска темепература. Другите 2 части по същият начин докато направим 3 блата.
За крема
200 гр масло се разбива с 1 кондензирано мляко
След като се изпечат блатовете, редим - блат крем, блат крем, блат крем.
Правим шоколадова глазура:слагаме млякото да кипне и към него се прибавяме шоколада начупен на парчета, маслото, какаото и пудрата захар. Бъркаме с дървена шпатула до разтопяване на шоколада и желаната гъстота. Нанасяме хаотично глазура и поръсваме с орехи.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти