Нужни продукти
3 яйца
щипка сол
1 кофичка кисело мляко
мая
1 кг. брашно
За плънката:
4 яйца
350 гр. сирене
олио за (намазване)
подготовка 60 минути
готвене 40 минути
общо 100 минути
Стъпки

От яйцата, солта, млякото, маята и брашното се омесва меко тесто. Разделя се на 6 равни топки и се оставят за 30 мин. да почине. След това се разточва едната топка на тънка кора намазва се с олио и се слага малко от плънката.
Разточва се и друга кора и се слага върху първата и отново се слага от плънката.
Двете кори се навиват на руло и се слагат в намазана с олио тава. Останалото тесто се прави по същия начин.
Баницата се слага на топло, да се надуе добре и се пече на около 200-250 градуса.
След изпичане се напръсква с вода за да омекне.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти