Вкусни свински ребърца на фурна- Ина
По желание може да направите и картофи в останалата смес, след като извадите ребърцата.
Нужни продукти
1 кг. ребърца/гърди
1 л. бира
100 гр мед
100 мл соев сос
Сол
червен пипер
черен пипер на вкус
босилек
риган (може и др.)
3-4 с.л. олио
подготовка
15
минути
готвене
60
минути
общо
75
минути
Стъпки
Ребърцата се измиват, след което се намазват обилно с олиото, солта, червения и черния пипер. Слагат се в тавичка. В отделен съд в малко гореща вода се размиват 2 с.л. мед, прибавят се соевия сос и бирата. Сместта се изсипва в тавичката.
Всяко едно ребърце се намазва с малко мед и се поръсва с босилек и риган, може и други подправки на вкус. Пече се на умерена фурна, като времето е според вида на фурната.
Стават прекрасни.
Дано Ви хареса. Да Ви е сладко!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти