Нужни продукти
1 кг. свински шол
5-6 глави лук
1 суха червена чушка
1 ч.ч. вино
250 гр. пушени гърди
500 гр. гъби
100 гр. масло
250 гр. кашкавал
черен пипер
сол
подготовка 20 минути
готвене 130 минути
общо 150 минути
Стъпки

Месото се нарязва на малки кубчета и се запържва до зачервяване в масло. Нарязва се лукът, чушката, пушените гърди и гъбите и се слагат в глинено гърне, изсипва се виното, посолява се със сол и черен пипер. Запечатва се с тесто и се пече 2 часа на тих огън. Отваря се и се наръсва с настъргания кашкавал, пече се още 5-10 мин.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти